Noii miniştri: între responsabilităţi şi emoţii

pr 308 După încheierea protocolului de depunere a jurământului, miniştrii şi-au exprimat bucuriile, speranţele, dar şi emoţiile de care erau cuprinşi atunci. De asemenea, şi preşedintele interimar i-a felicitat pe noii miniştri, cât şi premierul Vlad Filat.

Mihai Ghimpu, preşedintele interimar al R. Moldova a ţinut să menţioneze noilor miniştri “să nu uitaţi că cea mai mare încredere cetăţenii o au în Dvs, trebuie să munciţi şi să faceţi faţă oricărei situaţii complicate”.

Premierul Vlad Filat a spus că ne aşteaptă o perioadă complicată. “Fiecare dintre noi va face istorie, dar să o facem în aşa fel încât la sfârşitul mandatului să ne uităm cu demnitate în ochiii oamenilor”.

Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor a răspuns: “Cel mai mare simţ este responsabilitatea fiind că este o onoare să fii membru al guvernului, maia les în Guvernul lui Filat, un Guvern nou cu mari aşteptări. Pentru prima dată am semnat jurământul, într-adevăr este o senzaţie foarte greu de redat în cuvinte”.

Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei spune că după 8 ani de luptă împotriva comuniştilor emoţiile sunt extrem de mari şi sunt explicabile. “În acel moment mi-am amintit de oamenii din cadrul campaniei electorale şi enorma responsabilitate faţă de ei”.

Astăzi m-am simţit mai bine decât atunci când mi s-a făcut propunerea care nu este de loc una uşoară. Emoţiile sunt mari, dar mă simt mai calm, cu multă încredere pentru că de acum în colo orice emoţie trebuie lăsată deoparte şi responsabilitatea şi misiunea să fie tot timpul cu mine, este afirmaţia vicepremier din partea AMN responsabil de reintegrare Victor Osipov.

Plin de emoţii, cel mai tânăr ministru, Ion Ceban a declarat cu fermitate că va fi un ministru foarte energic, transparent, care va realiza multe fapte concrete. “Chiar acum merg la minister să fac cunoştinţă cu personalul. De asemenea voi avea întâlniri cu societatea civilă şi pas cu pas vom realiza toate obiectivele planului de guvernare”.

Posted in Etichete: |

0 comentarii: