Buletine de identitate gratuite pentru cei de 16 ani

buletin Cetăţenilor care vor împlini vârsta de 16 ani li se vor elibera buletine de identitate gratuit. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Guvern.

Conform acestei decizii, în 2010 vor fi elibetare 61 de mii de buletine gratuite. Acestea vor costa statul 8 milioane de lei. Gratuit va fi doar primul buletin. După care, prelungirea sau reperfectarea actelor va fi achitată de către titular.

Autorii proiectului afirmă că această decizie are drept scop facilitarea accesului tinerilor la educaţie şi angajarea lor în câmpul muncii. În mod normal, buletinul de identitate se eliberează prima dată la 16 ani, după care se reperfectează la 25 şi 40 de ani.

Amintim că proiectul de lege prin care se propune eliberarea gratis a buletinelor de identitate şi a paşapoartelor pentru copii şi garantarea dreptului copiilor şi tinerilor, a fost înaintat în Parlament încă pe data de 24 aprilie 2007, de actualul Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor şi fostul deputat Alexandru Oleinic.  Atunci majoritatea comunistă nu a dorit să examineze această propunere.

Politik.md

Posted in |

0 comentarii: