Ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor la Minsk

mtic Cea de-a 41-a reuniune a Consiliului şefilor Administraţiilor de comunicaţii din Comunitatea Regionale în Comunicaţii (CRC) care are loc în oraşul Minsk s-a desfășurat miercuri, 25 noiembrie și la care a participat și Alexandru Oleinic, Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Scopul organizării Reuniunii la nivel înalt constă în mobilizarea resurselor umane, financiare şi tehnice pentru oferirea susţinerii şi tranzitării întregii regiuni la infrastructura digitală şi servicii electronice de înaltă calitate.

În cadrul Forului au fost organizate mai multe şedinţe cu participarea experţilor de înaltă calificare din domeniul telecomunicaţiilor, întru discutarea problemelor şi obstacolelor cu care se confruntă ţările în curs de dezvoltare la utilizarea potenţialului tehnologiilor informaţionale şi de telecomunicaţii de care dispun.

Pe agenda reuniunii sunt incluse subiecte, cum ar fi: acţiunile privind pregătirea ţărilor membre CRC pentru Conferinţa mondială privind dezvoltarea telecomunicaţiilor, preconizată pentru 2010 la Haidabarad, India; despre iniţiativa Azerbaidjanului privind crearea unei supermagistrale informatice Eurasiatice (TASIM); aprobarea componenţei comisiei de cenzori CRC pentru anul 2010; desemnarea adjuncţilor Preşedintelui Consiliului Administraţiilor de Comunicaţii al CRC, etc.

Tot la Minsk în perioada 26-27 noiembrie delegaţia Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor va participa la Reuniunea la nivel înalt „Să conectăm spaţiul CSI”, componentă a planului de măsuri a Uniunii Internaţionale în Telecomunicaţii „Să conectăm lumea”.

La reuniune au participat reprezentanţi din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Federaţia Rusă, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina, precum şi observatori din partea Bulgariei şi Sloveniei.

Posted in Etichete: |

0 comentarii: